Forumindex Kollektiv 24
- Den nya kollektivkontakten -
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Nytt villakollektiv i farsta stran

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kollektiv i Stockholm
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Vide
Gäst

InläggPostat: 2017-06-16 05:14:07    Rubrik: Nytt villakollektiv i farsta stran Svara med citat

Vi är fyra vuxna och en snart ettåring som har köpt en villa i Farsta Strand för att starta ett nytt villakollektiv. Huset ligger på Nordmarksvägen 57 ca 8 minuter från T-banan och 7 minuter från Pendeltågsstationen och är stort nog för fler än vi. Därför letar vi nu efter dig som vill bo med oss när vi flyttar in i slutet av september.

Vi letar efter dig som vill ha ett långsiktigt gemensamt boende och vill bo med oss (presentationer på slutet). Vi tänker oss i första hand personer som har passerat 30 år, men om du är ung och lillgammal kan det också funka. Vi tycker det vore roligt med något mer barn - gärna ganska litet så att vår ettåring får någon att leka med, men eftersom vi har flera rum att hyra ut letar vi också folk utan barn.

Om du är intresserad av att köpa in dig i huset på sikt ser vi det som ett plus, men det är inget krav.

Vi vill skapa ett boende där vi umgås en del och lagar mat ihop ganska ofta, men där vi också respekterar varandras behov av att stänga in sig på rummet mellan varven och där det bara blir gemensam mat om någon vill laga den.

Vi ser fram emot att ha fest någon gång ibland - kanske i samarbete med våra bästa och närmsta grannar i kollektivet Folkhemmet - men på det stora hela tänker vi oss ett hyggligt lugnt kollektiv och vi har sagt att vi ska undvika berusningsdrickande. Andra saker som vi vill undvika är rökning inomhus och pälsdjur (Tove är tyvärr allergisk).

Vi har erfarenhet av kollektiv sedan tidigare och tycker att de viktigaste sakerna förutom att trivas med varandra är bra kommunikation, bra ordning och att man följer gemensamt framtagna kollektivregler samt att alla vill hjälpas åt att se till att alla trivs.

Vi har diskuterat en hel del hur vi vill ha det, men väntar med att fatta många beslut tills vi kan göra det tillsammans med alla som kommer att bo i kollektivet. Vissa saker - tex vad och när det ska renoveras - kommer dock vi som äger att bestämma över och vi har också satt upp vissa initiala kriterier, men när det gäller det mesta av de gemensamma reglerna tycker vi att det är viktigt att vi bestämmer tillsammans.

Som det ser ut nu har vi 3 rum tillgängliga. Ett stort och två mindre. Det är dock inte helt skrivet i sten vilka rum vi själva ska ta så vi är än så länge öppna för förslag. En planritning, vilka rum som är lediga och vad vi tänker oss för hyra hittar du här https://docs.google.com/document/d/1usEVyxL1Km6nq0MbEicFu3NfmTdPc5yqdunc64naAlY/edit?usp=sharing.

Utöver detta har vi också en möblerad Friggebod (el och värme, men inte vatten och toalett) så om du är intresserad av att bo där kan det också vara ett alternativ.

Presentation av oss:

Andreas Runnemo är 34 år gammal, ihop med Vide Karlsson sedan 11 år och pappa till Juni. Andreas är till hälften queermupp (poly, genusvetenskap, alternativ familjebildning) och till hälften präktig IT/-Management-konsult som gillar kapitalism.

Vide är en 32 årig samhällsintresserad programmerare som just nu är föräldraledig på halvtid. På fritiden gillar hen också att träna (boxning och klättring) samt att dricka te och ge sig ut i naturen. När det blir tid över försöker Vide övertyga världen om att kärnkraft behövs för att rädda klimatet.

Juni fyller ett år i augusti. Juni har förutom två pappor en mamma som hen bor hos på halvtid. Hens största intresse är att dra i olika föremål som exempelvis tomma juicepaket, lock till Creme Fraische-paket och pappa Vides nyckelknippa. Hen gillar också att dansa och pussas med bebisen i spegeln.

Per arbetar tisdag - fredag som systemadministratör och tillbringar i övrigt tiden med dans, järnvägsbyggande och annat som gör livet värt att leva.

Tove är 41 år och ägnar sig åt att bygga ett bra liv utav programmeringsjobb, träning, friluftsliv, nära, kära och annat bra. På fritiden tycker hon om lagom äventyrliga friluftsaktiviteter som att paddla, springa, klättra, cykla, sova i skogen osv. Dansa, dricka te och annat mys är också något som ligger Tove varmt om hjärtat.

Mer info om vad vi tänkt oss hittar du i Facebook-eventet https://www.facebook.com/events/265422520594057/.

Hör gärna av dig om du är intresserad och lägg i så fall gärna lite tid på att berätta mer om dig själv.
Bästa sättet att nå oss är via mail

nykollektivet@gmail.com

Mvh

Vide, Andreas, Juni, Tove och Per
Till överst på sidan
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kollektiv i Stockholm Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.